Lazac másképpen
Általában,ha halat eszünk az legtöbbször a lazac. Kicsit újítani szerettem volna,mert sütve már sok variációt kipróbáltam.
Ezért született az az ötlet,hogy legyen halpogácsa vagy inkább halfasírtnak hívom. Igen-igen!Talán az közelebb áll hozzá.
Hozzávalók a Halfasírthoz:
25 dkg lazac filé
1 gerezd fokhagyma
1 db tojás
2 tk. mustár (dijoni)
4 evőkanál liszt ( Én barna rizs liszt)
1/2 evőkanál frissen facsart citrom lé
só,bors
zsemle morzsa, pirított szezám és dió a bundához
Elkészítés módja:
A halat vízben puhára főztem, majd villával összetörtem pépesre. Hozzáadtam a többi hozzávalót. Megforgattam a zsemlemorzsában és a pirított magvakban. Lapos korongokat formáltam belőle és forró olajban kisütöttem.
Ezért született az az ötlet,hogy legyen halpogácsa vagy inkább halfasírtnak hívom. Igen-igen!Talán az közelebb áll hozzá.
Hozzávalók a Halfasírthoz:
25 dkg lazac filé
1 gerezd fokhagyma
1 db tojás
2 tk. mustár (dijoni)
4 evőkanál liszt ( Én barna rizs liszt)
1/2 evőkanál frissen facsart citrom lé
só,bors
zsemle morzsa, pirított szezám és dió a bundához
Elkészítés módja:
A halat vízben puhára főztem, majd villával összetörtem pépesre. Hozzáadtam a többi hozzávalót. Megforgattam a zsemlemorzsában és a pirított magvakban. Lapos korongokat formáltam belőle és forró olajban kisütöttem.
Így tálaltam:
-Krumpli püré,
- Reszelt cékla nyersen kicsi citrom levével és sóval.(Tökéletes! Savanyúság helyett megfelelő)
Jó étvágyat! :)
Megjegyzések