Vili takarodót fúj :)

Madár hírek!

Borsika és Vili szépen összeszoknak úgy látjuk.
Bár még nem költöztek össze,de Borsi egyre többet szomszédol a Vilinél. :) Van ,hogy fél napokat is együtt vannak. Változó,hogy Borsi mennyire érzi jól Magát a Vili kalitkájában. Időnkén 3-4 óra közös együtt lét után olyan sóvárogva néz ránk,hogy tudjuk haza akar menni. Ilyenkor már türelmetlen a Vilivel,pedig a Vili olyan szépen beszél hozzá. :) pl. : Gyere szépen Borsika, Jaj,de szépek vagytok, Álmos vagy! Felszólító módban módja Neki. :)   Aztán,amikor haza megy, egy kielégült madárka ül a kis fáján és pihen,mintha hosszú utat tett volna meg, addig amíg haza ért. :) Ilyenkor rengeteget eszik,mintha a Vilinél nem evett volna,pedig ott is magozott eleget.

Intenzív tanulás folyik minden nap. A boci-boci tarka éjjel-nappal ,de nem a szöveget,hanem a dallamot fújja a Borsika. A férjem gyerekkori kis fúvós hangszerén játszom Nekik, és Borsika tökéletesen azt a hangot énekeli vissza. Igaz  a dallam vége,még nem tökéletes,de már majdnem tudja végig. Vili inkább énekelni próbálja a szöveget,de csak az utolsó vers szak első mondatát tudja : "Oda megyünk lakni,, de ez sem tökéletes. :) Úgyhogy éneklésből van nálunk bőven! :)  Borsitól pár nappal ezelőtt meg is vontuk a fújást,mert már beszélni sem akart csak furulyázott folyamatosan ..... :) Így elvonóra tettük! :)  Nem is tetszett Neki. 2x is kaptam csípést bosszúból,hogy nem fújom a nótáját :)))  De ,amikor fújom Neki szinte nevetésre áll a kis csőre és roppantul figyeli a dallamot.
Most azt tervezzük,hogy operákat fogunk velük hallgattatni,mert onnan aztán tudnak majd szépeket tanulni. :)
Röviden ennyi a madárkáinkról.
Készítettem róluk videót, amikor Vilike este 20 óra körül takarodót fúj. Magától  szól minden este nagyjából azonos időben .Ezzel jelzi, hogy kérik az alvást. :)
 Jó éjszakát! Álmodjatok szépeket aludjatok jól! Szépeket helyet ,székeket mond. :) :)

HÁT NEM OKOSAK?!?!





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések