Borsi

Az elmúlt hétvégén megérkezett Borsi, Vili leendő mátkája. :O))
Borsi egy különlegesnek számító amazon,mert Deák Úr a (tenyésztő) két különböző színű amazon papagájt párosított. (Az anya sárga homlokú, az apa  kék homlokú)
Sárga-kék homlokúnak van Borsi törzskönyvezve.  Deák Úr elmondása szerint az országban még nincsenek ilyen papagájok törzskönyvezve,úgyhogy Borsi és az Ő két testvére az első ilyen  madáralom.

A madárról:  Nagyon  aranyos!!!!
Majdnem 4 hónapos már. Kicsit vad még,de reméljük enyhül majd .Olyan erőseket tud csípni! :O)  Így ismerkedik mindennel,hogy csipked a csőrével mindent, mindenkit. Édesen vartyog. Olyan,mint egy rekedt varjú. :O)
Vili is kezd beletörődni,hogy új lakó érkezett! Először furcsán nézett,hogy ez a madár mit keres itt!?!
Próbáljuk őket egy légtérben kalitkán kívül is ismerkedtetni. Ilyenkor Vili időnként támadásba indul,ha esetleg azt véli felfedezni,hogy a Mama vagy Papa vállán van a Borsi,mert azt hiszi,hogy bántani akar minket. Persze Borsit mi megvédjük és helyette mi szenvedünk el nagyobb csípéseket.Egyik nap a Gyula akkora csípést kapott a Vilitől, amit a Borsinak szánt volna,hogy belilult a karja. :O))  Az ösztönök azok csak ilyenek!! :O)
A két kisebb madár (pennantok)-at is meglepte Borsika érkezése. Zizi megsértődött és hátat fordított egy egész napon keresztül. Bercinél pozitívan észleltük a változást. Végre nem félt tőlünk! Odament Gyulához és elfogadta tőle a szotyit is .Ezt eddig még nem merte megcsinálni :O)
Még külön kalitkában laknak egymástól.Persze szorosan egymás mellett vannak. A csőreiket néha próbálgatják egymáshoz átdugni , de nem járnak sikerrel.
Vili sűrűn sertepelrtél Borsi kalitjának tetején. Mindent elkövetne,hogy valahogyan érintkezhessen a Borsival,de ennek még nincsen itt az ideje.
Borsi most tanul repülni. Újra átéljük azokat a landolásokat , amiket  ezelőtt egy évvel. Egy-egy virágom és egyéb berendezési tárgy bánja. :O)
A falon lévő bordűr már részese is lett egy ilyen landolásnak. Sikerült leszaggatnia a falról egy részét. :O)
Alig várom,hogy elkészüljön majd az új házunkba a madárszoba!!!! Ott aztán tényleg csak a neki megfelelő tárgyak, eszközök lesznek  ott.  Rosszalkodhatnak kedvükre majd.

Röviden ennyit szerettem volna megosztani veletek madaraink életéről egyenlőre. :O)
képek








Megjegyzések

Népszerű bejegyzések