Csend van










Már napok óta készülök,hogy írjak ide a blogba kirándulásról,találtam retro újságot,abból szeretnék néhány oldalt megmutatni,de valahogyan nem vett rá a lélek .
Most másról szeretnék írni. Muszáj kiadnom magamból,mert teljesen elemészt a bánat.

Tegnap este 21.30-kor örökre itt hagyott bennünket a drága Lala papagájunk. :0((( Sajnos Zizike egyedül maradt és nagyon szomorú Ő is. Ő nem sír, de Mi siratjuk,mert egyszerűen üres nélküle a lakás.Csend van! Lala olyan madárka volt, aki mindig énekelt. Ha tv ment arra,ha madarak füttyét hallotta kintről arra is szépen vissza-vissza énekelt és mindig énekelt Nekünk. Ült az ülőfán és rám nézett Én szóltam hozzá pár szót és már jött is a gyönyörű ének a kis torkán.
Hírtelen hagyott itt minket. Valószínűleg,de csak gyanítjuk, beevett valamit,amit nem bírt feldolgozni a szervezete . Az Ő tulajdonsguk az,hogy mindent rágcsálnak, valószínű sikerült neki olyant megeni,amit nem szabadott volna. Tegnap elött szombaton még semmi gondot nem vettünk észre rajta,de vasárnap reggel már nem énekelt reggel,sem napközben csak ült és gubbasztott napközben Kiengedtük Őket repülni,de nagyon keveset repült.Nem ácsorgott az ablakba sem énekelni a kinti madaraknak .Délután úgy tűnt,hogy jobban van. Evett-ivott járkált a kalitban ,de estére nem volt jól. Láttuk,hogy nem fog jobban lenni.Hirtelen érte a halál. Gyula még este elvitte és elásta.
Lala Te már biztos az örök mezőkön csicseregsz!!! :0(((
Istenem!! Annyira megviselt ,hogy nincs többé,hogy teljesen ki vagyok borulva. Mindig énekelt velem!!!
Zizikének új párt szeretnénk,de nem egyszerű,mert a Pennant hímek elég agresszívak általában. Sok tenyésztő ezért akar tőlük szabadulni. Most sikerült beszélnem egy tenyésztővel,aki eléggé elismert és ő lehet,hogy tud segíteni majd .Sok jó tanáccsal látott el mire ügyeljünk,ha az Ő madara nem tetszene nekünk esetleg nem tudják elfogadni egymást.
Hétvégén tudunk csak elmenni megnézni a kijelölt madarat,mert Gyula el van havazva a munkában és eléggé messze is van ez a Madárkert nevezetű telep,ahol a madarak tenyésztésével foglalkoznak. Zákányszéken van Szeged környékén. Ha sikerül találnunk a Zizikének párt arról feltétlen írok majd. Reméljük addig Zizike jól fogja tűrni a magányt.Róla annyit lehet tudni,hogy nagyon társ függő.Amikor Lalával még együtt éltek még akkor is hívni szokott,hogy jöjjünk be hozzájuk a szobába és legyünk itt körülöttük.Most csak kiteszem a lábam már hív a kis Drága. Szívem össze szorul ,ha hallom ,hogy hív.
Teszek fel képeket Laláról és egy kis videot,amikor még kevésbé volt akkora énekes,mint mostanában ,de aranyosak ezek is.

Ez még a régi kalicukban készült. Kaptak március végén új nagy kalitkát,amit nem is mutattam meg itt,pedig nagyon komfortos.
LALA NYUGODJ BÉKÉBEN!!!!!!!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések