Új lakók





Ahogy ígértem beszámolok új papagáj társáról Zizikének.
Nem sikerült egyből írnom ide,mert sok volt a teendő mostanában ,így 2 és fél hét telt el azóta, hogy új lakók érkeztek hozzánk.
Vecsésről hoztunk neki szép fiú pennant papagájt,akit elneveztünk Bercinek. Zizi meglepett minket is a viselkedésével,amikor össze eresztettük Őket. Püfölte szegény Bercit, ahogy csak bírta.Pontosan úgy viselkedett,mint néha a Lala Zizivel csak éppen Zizi intenzív ütemben tette ezt.Most jutottak el odáig,hogy napi egyszer csippent oda neki, ha nem tetszik neki valami. Valószínű ez a korkülömbség miatt van ,mert Berci fiatalabb a Zizinél és még az is lehet,hogy Ziziike féltette a teritóriumát és ezért viselkedett így. Berci is nagyon értelmes madár. Már érti a nevét,be megy a helyére magától és ami a legmeglepőbb ugat,akár egy kiskutya. De tényleg! :0)) Haláli.!!Minden látogató jót nevet,ha meghallja. :0))
Szerintem eltanulta a házőrző tacskóktól,akik a tenyésztő kutyái voltak.Berci vad madár,mert kint nevelkedett volierben kB. még 40 madárral közösen. Ahhoz képest szépen szelídül. Csak ezt az ugatást kinőhetné,mert reggel erre kelni fél 6-kor hát nem kellemes. :0)

Költözött hozzánk egy másik szépség is.Ő egy Sárga homlokú Amazonpapagáj bébike.Nem annyira bébike (3 és fél hónapos),de még papiztatjuk reggel és este is.Igazából ezt csak azért tesszük,hogy hozzánk szokjon. Olyan aranyos.Lehet dögönyözni is ,amit a Pennantok nem engednek,mert ők vadabbak. Karcsinak neveztük el,de olyan ,mint egy kis zöld sárkány. :0))) És hisztis. Most kezdi kimutatni a nemtetszését egyes dolgok iránt. Esténként is szokott hisztizni,ha hangos a tv és világít a lámpa.Úgyhogy mondhatjuk azt is,hogy kitúrtak minket a nappaliból. :0) Na jó nem hagyjuk magunkat,mert aztán átveszik az irányítást és az aranyos ,,sárkánybébiből" hisztis sárkány lesz. Azt meg mi sem szeretnénk.Karcsi most tanul repülni viccesek a landolásai. :0)
Az amazonokról idézek a netről
,,

Amazonpapagáj: az őstehetség

Az amazonpapagájok kitűnő hang- és beszédkészséggel megáldott jószágok, és bár néha kicsit zsémbesek, azért igazán szeretetre méltóak. Tudományos kísérletek igazolják magas intelligenciájukat : képesek az összefüggő beszédre, hét szín megkülönböztetésére, valamint két előttük lévő dologról megállapítani, hogy azok azonosak-e vagy sem. A tudósok a hároméves gyermekekkel, a majmokkal és a delfinekkel azonos értelmi szintre sorolják őket. Az amazonpapagájok energikusak, jól szocializáltak és ragaszkodóak, még az ölelgetést sem bánják ! Éppen ezért nem tűrik, hogy elhanyagolják őket ! A gondatlan gazdit figyelmeztetésül néha jól meg is csípik ! Sok tulajdonos úgy vélekedik, ha amazonod van, olyan, mint-ha kutyád lenne, csak éppen szárnyakkal."

Az tuti,hogy nagy énekes lesz,mert akármilyen zene megy édesen nyekereg. :0)

Végre Zizi is vidám,mert van társa és persze Ő a főnök , úgyhogy papagáj ügyben most minden rendben van.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések