Zelleres krumpli leves burgonya golyókkal


A mai napon a kedvenc ételemet készítettem ebédre.
Szilvás gombóc volt az ebéd. Ha az ebéd gombóc,akkor elmaradhatatlan hozzá ez a leves. Gyerekkorom óta így van ez mi nálunk. Anyu,ha gombócot csinált,akkor ez volt a leves azon a napon.

 A gombóchoz megfőtt krumpli leve az alap lé.Ehhez teszek félre főtt krumplit is, amit  fel kockáza főzök a gombócnak.

Tehát:
1 evőkanál lisztet kevés olajon megfuttatok,ehhez teszek 1 teáskanál pirospaprikát.
Fel ötöm a főtt krumpli levével .
Bele teszek néhány sárgarépát felkarikázva,
zöldséget felkarikázva,
zeller gumót kockázva.(Méretétől függ,hogy mennyit) Intenzív legyen az íze. plusz a zöldjét is hozzá adom.
Ételizésítőt,sót,borsot (csipet) , kevés (csipet) cukrot  is.

Főzöm,amíg puhák nem lesznek a zöldségek.
Ha megpuhultak ,hozzá adom a főtt krumplit és a gombóc tésztájából gyúrt golyókat. Néhány perc alatt puhára főnek a golyók,ekkor feljönnek a leves tetejére. Ezzel kész is a leves.
Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések