Nagyvisnyó körtúra

Végre eljutottunk néhány napra feltöltődni.
 Aggtelek volt a kitűzött célpontunk. Előtte azért még megálltunk a Bükkbe egy hosszú túrára.
 A férjecskémnek sikerült megint kinézni egy jó kis túrát és persze nem hazudtolta meg magát most sem. :O) A tervezett 15 km túra 17 km lett. Hát nem mondom a 38 C fokban kicsit nehéz volt. 9,5km csak felfele tettünk meg ami Bánkútig elég nehéz volt,de  az erdő mélyén valamivel enyhébb volt az idő. :O)
 Nagyvisnyóról indultunk.
(Egyik kedvenc ifjúsági sorozatom a Gyalogbéka játszódott ott . Nagyvisnyón forgatták,amit a sorozatban Öregvisnyónak neveztek.
Pár évvel ezelőtt bőszen nézegettem a sorozatot és akkor eldöntöttem ,hogy  elmegyünk mi is majd erre a helyre. Végül is össze jött. :O)) Ahol a filmet forgatták ott is elhaladtunk. Most egy nagy gyermek tábor található ott.)
Mint mindig most is hoztuk a formánkat. :O))
 Délben kezdtük meg a túránkat,ami  6 óra hosszának volt körülbelül megbecsülve,de mivel 2 km plusz volt, mert szerintünk elírták a térképet kb és többször eltévedtünk a végén a ritka turista jelzések miatt , így  19 óra után  fejeztük be az utunkat.
Nagyvisnyóról nem sikerült fotót csinálnunk,mert ,, Majd visszafele fotózunk" címszóval  elmaradt. Eléggé ki voltunk tikkadva, mire vissza értünk a faluba, ráadásul sietnünk kellett,hogy a szállásra odaérjünk Aggtelekre,mert még Wellneszelni és vacsorázni akartunk a szállodában,amit este 21 óráig kellet megoldanunk. Kb 60 km-re voltunk a szállástól úgyhogy nem volt időnk  sajnos fotózni. :o(
Az interneten kerestem 1 képet Nagyvisnyóról  ,hogy nekem is legyen róla legalább 1 képem :O))
Megosztom képekben ezt a jó túrázós élményünket is. :O)


Megyünk a sárga úton lá-lá-lá lálálá-lá  :O) (OZ a nagy varázslóból idéztem)



Dédesi vár romjain
















Itt is a zöld + kerestük


Bálvány tetejéről a panoráma




Falu a távolból csak jelzés nincsen.

Az a frá...a
megvan!!!





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések