Kajszibarack lekvár

Tekintettel arra,hogy iszonyatos a hőség itthon nálunk a lakásban,még sem maradhatott el idén sem a sárgabarack szüret utáni lekvár befőzés. Tudtam,hogy nem lesz egyszerű,de sajnáltam volna, ha a barack tönkre megy a nagy melegben.És persze lehet,hogy jövőre nem tudunk befőzni,mert nem lesz megfelelő a termés.Szerencsére tavaly is sok volt. Jövőre már egészen kicsi lesz erre az esély. 17.5 kg barackból sikerült főzni kiadós mennyiséget. 14 üveg 7 dl -s és 12   kicsi üveges lekvár lett.
A konyhában csak 35 C fok volt. Tikkasztó volt és persze folyamatosan kevergetni kellett a lekvárt,nehogy oda égjen az alja.





Néhány képet felteszek ide, erről a felejthetetlen meleg napról. :O)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések