Házi szárnyasaink






Kicsit kitérnék a házkörüli állatokra. Régen a paraszti élet megszokott részesei voltak a szárnyasok. A családi élet ünnepein és az év jeles napjain számtalan alkalommal szerepelt a baromfi és a tojás az ételek alapanyagaként. Ma szintén elmodható ,hogy nem hiányozhat a baromfi hús az asztalunkról,legyen az hétköznap vagy ünnep.Mindenképpen megjegyezném a minőségi külömbséget a boltban kapható hús és a házi tyúk íze között.



A szüleimnek mindig akad a baromfiudvarában valamilyen szárnyas jószág általában. Most éppen csak tyúkok vannak,de késöbb a nyár folyamán lesz kacsa és liba is. A tyúkok nem a hagyományos magyar tyúkok,hanem a Brahma nevezetűek. Nagyobbak , súlyúk elérheti a 4,5 kg-ot is. Érdekes toll színűk van és sokkal szelídebbek,mint társaik.
A tojások saját keltetésüek.Vettek a szüleim keltető gépet ,így végig kísérhetjük a tyúkok cseperedését. A halálról inkább nem beszélek,mert a szívem szakad meg,de ha jól belegondolunk a táplálkozási piramis részei ők is .Megjegyzem nem kötelező,de ....
Anyu a kezében szokta némelyiket felvenni és dajkálja,akár egy gyermeket. A tyúkocska hagyja mágát és jókat kottyog közben. :0))

Csak érdekesség képpen teszek fel néhány fotót ,mert szerintem annyira szépek .

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések