2011. március 3.

Sárgarépás-gyömbéres leves







Hozzávalók kb. 4 személyre

1 fej megtisztított, felvágott hagyma, 1 gerezd zúzott foghagyma, 2 kanál olíva olaj, 1/2 kg sárgarépa felvágva, 1 liter zöldség alaplé. 3 cm gyömbér gumó finomra reszelve,só, bors és 1 evőkanál citrom leve.

Felforrósítottam az olajat egy nagy lábosban. Megfonnyasztottam a hagymát és a fokhagymát 3-4 percig.
Kevertem hozzá 1 kiskanál gyöbért és pirítottam kb 1 percig ,amíg kiadta az ízét. Hozzáadtam az apróra vágot sárgarépát, majd hozzáadtam az alaplevet és a maradék friss gyömbért .Lassú tűzön kb 15 percig főztem.
Majd levettem a tűzről és hagytam kissé kihűlni. Simára túrmixoltam ,majd sóval , borssal ízesítettem.Belekevertem a citromlét.
Megjegyzés küldése