2010. április 16.

Gombás csirke lecsós szószban

Hozzávalók 2 személyre
4-5 szem gomba, 1 nagyobb csirke mell,  
2 db paprika. 2 db paradicsom,
 1 fej vöröshagyma, 
olivaolaj, főző tejszín (Én allergia miatt csak aktíva joghurtot használok)
fél evőkanál vaj

Elkészítés

A gombát felszeleteltem és  serpenyőben párolni kezdtem ,hogy puhuljon.(Kevés vízzel és olajjal)



Amikor majdnem puha beleteszem a felkockázott vöröshagymát és együtt párolom tovább .



Ha félig megpuhult a hagyma is, hozzáteszem a paradicsomot és a paprikát.
Sózom,borsozom izlés szerint. Egy pici kakkufüvet is teszek hozzá.
Fedő alatt puhára főzöm.

A csirke mellet vékony szeletekre felvágom és kikloffolom.
Sózom

Kisütöm serpenyőben vajon és oliva olajon.




Amikor a gombás lecsó elkészül rárakom a húsokat.



A kisült húsok zsiradékára ráöntöm a tejszínt (jelenesetben a joghurtot)és kevés lisztet szórok rá,hogy besűrűsödjön a szósz.



A szószt ráóntöm a lecsós csirkére és összekeverem.



Rizzsel tálalom.



Jó Étvágyat Kívánok!!

Megjegyzés küldése