Almaecet jótékony hatásai



Én már kb 2 éve használom az almaecetet,mert sok jó dolgot hallottam róla.Rég óta szeretném itt megosztani veletek,hogy mennyi mindenre jó ez a készítmény,így hát most ezt meg is teszem.
  Használom savanyításra ,hajam öblítésére, időnként langyosvízbe teszek és mézzel iszom.

Részletesen az almaecetről:
Gyógyászati tulajdonságai egy nemes almafajtának köszönhető, amely vitaminokatásványi anyagokat,rostokat és antioxidánsokat tartalmaz, miközben nincs benne zsiradék és nátrium. Ha az erjesztési folyamat során nem változtatjuk meg az összetevőket, az alma legjava kivonatolt maradékként megmarad, amihezenzimek és szerves savak adódnak. Ezt úgy készíthetjük el, ha az almalevet almaborrá, majd a második erjesztés alkalmával almaecetté alakítjuk.

Használhatjuk fertőtlenítőként, emellett nagyon gazdag olyan ásványi anyagokban, mint a magnézium és a pektin. Keress nyers, szűretlen, pasztörizálatlan, szerves almaecetet (egy bio ételeket áruló boltban), hogy valamennyi jótékony hatását élvezhesd. Az almaecet fogyasztása helyreállítja a test homeosztázisát (a test belső folyamatainak állandóságát).

Az  almaecet jótékony hatásai

  • Egyensúlyozza a belső ökoszisztémát, a belső pH-t lúgosítja. A betegségek a savas környezetet részesítik előnyben (pl.: a feldolgozott élelmiszerek okoznak savat).
  • Méregteleníti a testet: tisztítja a veséd és az egész testedet, így gyógyítja a krónikus fáradtságot.
  • Fogyaszt, mert zsírbontó hatása van.
  • Enyhíti a kisállat-, az élelmiszer-, és a környezetiallergiát.
  • Gyógyítja az arcüreggyulladást, a torokfájást és az influenzát.
  • Kezeli a pattanásokat, a kiütéseket, a szemölcsöket, a visszereket és az egyéb bőrproblémákat is.
  • Csökkenti a magas koleszterinszintet és a magas vérnyomást, akár már 2 hét alatt is.
  • Megszünteti a Candida és más gombás fertőzéseket, valamint feltölti a belet jóindulatú mikroflórával (pozitív hatású baktériumok és gombák).
  • Enyhíti az ízületi gyulladást, az ízületi merevséget és a köszvényt.
  • Kiküszöböli a savas refluxot és a gyomorégést.
Az almaecetet gyakran fogyasztják salátaöntetként, néha gyümölcslevekhez keverik. Sok receptet találhatsz online is, ha újdonságra vágysz. Ha nem ízlik, akkor megtalálhatod tabletta formájában is, de ezek nem tartalmazzák az összes tápanyagot.

Egyéb felhasználási módokAz almaecetet széles körben használják, mint amolyan „csináld magad” szépészeti terméket. Rózsás arcszínt nyújt, használható arcszeszként, fogak fehérítésére, ránctalanítóként, hajpakolásként.

  • Enyhíti a leégést és a csípések okozta duzzanatokat is.
  • Az otthonod és a háziállataid szempontjából is hasznos lehet: tisztító és fertőtlenítő hatása is van, takarítsd vele az otthoni felületeket (csakúgy, mint a szódabikarbónával).
  • Bolhákat irt. Add a kisállatod vizéhez, hogy megölhesse az élősködőket és megelőzhesse a betegségeket. A biogazdák is ezt használják a paraziták eltüntetésére az állatállományból.
Akárhogyan nézzük is, a tiszta, bio, tápláló almaecet az egészséges életmód fenntartásához hozzátartozik. Segíthet fogyókúra esetén, és számos problémára gyógyírt jelent. Megéri kipróbálni!

 FORRÁS : kamasz panasz(S. A. - naturalnews, Lektorálta: Dr. Szigeti Nóra)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések