Szent György-hegyen jártunk

Kihasználva a jó időt  és a hosszú hétvégét, kiruccantunk egy kis kirándulásra. A "kis" kirándulásunk már megint csak hosszúra sikerült.Kb. 1o-12 km-t tettünk meg a Szent György-hegy körül. Az idő csodás volt, az erdő egyszerűen gyönyörű volt a színes levelektől. 
 Ide a Szent György -hegyre első sorban a bazalt orgonák vonzzák általában  a kirándulókat, de azonkívül  a Balaton-felvidéki Nemzeti Park által létrehozott, kb. 4 km hosszú,  hét állomásból álló magyar és német nyelvű tanösvény is, és persze nem utolsó sorban a  gyönyörű  panoráma a Tapolcai- medencére.
Növény világa gazdag, szelíd gesztenye is lelhető az erdő mélyén. Sikerült Nekünk is találni néhány gesztenye fát. Így szedtünk pár szem gesztenyét .
 Utunk a szőlő-hegy aljától indult. Sajnos elég nagy volt a pára,így csak a Badacsonyt és a Gulácsot láttuk. A Somló, Csobánc,Keszthelyi- hegységet nem lehetett látni.  A présházaknál élénk volt még a mozgás és a must illata meg-meg csapta orrunkat. A szüreti utó munkálatok még javában zajlottak arra felé. Jó volt látni! :) Haza fele utunk végén betértünk a Szent György boros pincébe egy kis borért. Ott inkább csak fehér borok voltak,  de ez  jó is , mert Mi inkább a fehér borokat kedveljük.
Bővebb leírást itt találhattok  a Szent György-hegyről, látni valóiról és túra útvonaliról.
http://www.balcsi.net/szent-gyorgy-hegy.html


































Megjegyzések

Népszerű bejegyzések