Égési sebekre!!


Hasznos ! Levélben kaptam.Gondoltam megoszom itt.
Ha még nem hallottad!

Éppen kukoricát főztem, és a villát beleszúrtam a forró vízbe, hogy megnézzem hogy kész a kukorica, a villával nem találtam el, és a kezem csúszott be a forró vízbe.

Egy barátom, aki Vietnamban volt katona, pont akkor lépett be házamba mikor ordítottam a fájdalomtól. Kérdezte, hol van sima liszt? Mikor oda adtam egyenesen bele dugta kezemet, és azt mondta hogy tartsam ott 10 percig, amit meg is csináltam. Mesélte, hogy Vietnam-ban egy férfi meggyulladt, és a nagy pánikban egy zsák lisztet rá öntöttek. Nem csak el oltotta a tüzet, de egy hólyag se keletkezett bőrén.
Tehát, ott tartottam kezemet a lisztben 10 percig, és mikor kihúztam, se hólyag se pirosodás se fájdalom nem volt.
Most, ezért a fridge-ben tartok egy csomag lisztet, mert a hideg liszt sokkal hatékonyabb az égésre, mint a szoba hőmérsékletű.
Csoda, ha engem kérdezel. Egyszer a nyelvemet égettem meg, lisztet szortam rá, és 10 perc múlva semmi fájdalmat nem éreztem. Ha megégeted magad, ne tegyed folyó viz alá, csak használd a zacskó lisztet. Sokkal hatékonyabb.

Megjegyzések

Ani üzenete…
Ne haragudj, egészségügyben dolgozva azért megjegyezném, hogy ez nem igazán előnyös dolog, főleg, ha hólyagos, nedvedző vagy nyílt seb kapja azt a lisztet- nem tudom, hogy orvosilag mennyire elfogadott ez a tény és hogy az égési osztályokon, sebészeteken, traumatológiákon mennyire terjesztenék el ezt a módszert....hiszen utána nekik kell kitisztítani a lisztet a sebből, ami gondolom, senkinek nem probéma-fájdalom mentes....
j üzenete…
Én még nem próbáltam ezt a módszert,de a szövegből ,ha jól értelmezem azt írják,hogy amikor megégette, tehát akkor egyből tegye lisztbe.Akkor nem biztos,hogy sebes még az a testrésze és a hólyag sem olyan nagy akkor szerintem.Bár Én nem dolgozom egészségügyben és nem értek ezekhez a dolgokhoz mégis szerintem egy próbát megér.
Azért köszönöm a hozzászólásodat és ,hogy benéztél a Bazárba.

Népszerű bejegyzések