2011. május 24.

Almás- fahéjas gyümi torta












Enci és Jozy kérésére teszem fel ezt a receptet a bazárba.Nem mintha túl bonyolúlt recept lenne,de ha esetleg erre tévedne egy kezdő fözöcskéző, sütögető akkor könnyen elkészítheti Ő is.


Hozzávalók a Piskóta recepthez
5 tojás
5 evőkanál rizs liszt
5 evőkanál nád cukor
1/4 csomag sütőpor
1 cs. vanílliás cukor
2 db alma
1 cs. vanilliás pudingpor
2 evőkanál méz
1 evőkanál porcukor
fahéj ízlés szerint
5 kanál cukrot, a vanilliáscukrot , 5 tojás sárgájával kikevertem krémesre. Az 5 kanál lisztet összekevertem a negyed csomag sütőporral és hozzáadtam a kikevert tojássárgájához. Az 5 tojás fehérjét felvertem kemény habbá és hozzáadtam a lisztes tojássárgás keverékhez.
Tortaformát kibéleltem sütőpapírral.Beleöntöttem a masszát és előmelegített sütőben közepes lángon kb 15 percig sütöttem. ( tűpróbával ellenőrzöm,hogy átsült e a tészta)

Az almákat vékonyan felszeleteltem (Én meghámoztam,de elhanyagolható) csúrgattam rá 2 evőkanál mézet és 1 evőkanál porcukrral szórtam meg. Meghintettem fahéjjal és állni hagytam.
A pundingot megfőztem a tasak utasítása szerint.
Az almaszeleteket rápakoltam a tortalapra,megöntöztem pudinggal majd ismét a tetejére is tettem alma szeletkéket. Csúrgattam rá étcsokoládét. A hütőbe tettem kb 1 és 1/2 órára,hogy megdermedjen.
Jó sütögetést kívánok!!
Nagyon finom!!!!


Megjegyzés küldése