Zöldséges ragú tésztéval
Végre ide is eljutottam. 🙂🥰A tavaszi kerti munkák ,a háztartás és gyerekek teljesen kitöltik az időmet.
Hoztam egy receptet, mert már régen volt..
,,A mit főztek ma ‘’?-híres kérdésből és az itthon talált hozzávalókból született a mai ebédünk.
Hozzávalók:
1-2 db répa
1/2 petrezselyem gyökér
1 db padlizsán
Borsó Ízlés szerint
2 gerezd fokhagyma
5 db spárga
1/2 fej vöröshagyma
1db paradicsom
1kápia paprika
Fűszerek:
2 evőkanál olíva olaj
Fehér bors ízlés szerint
2 csipet szárított kapor
1csipet cukor
Só ízlés szerint.
Csipet szódabikarbóna
1 teáskanál friss citrom leve
2 evőkanál barna rizsliszt
Elkészítés:
A zöldségeket feldaraboltam.
A hagymát megfuttattam az olíva olajon. Utána a feldarabolt zöldségeket a hagymához tettem. Felöntöttem vízzel és főztem , amíg teljesen elfőtte a levét . Sűrű szószos lett a zöldség, Felöntöttem pici vízzel újra és egy gyenge rizslisztes habarással sűrítettem a végén.
Egy teáskanál citrom levével megízesítettem , hogy kellemes savanykás sós legyen a szaft íze. A borsó édeskés íze kellemes ízharmóniát ad a szósznak .
Finom lett!😋😊
Ha valaki kedvet kapna megcsinálni, annak jó étvágyat kívánok hozzá.!
Megjegyzések