Tavaszi paradicsomos tészta
Hozzávalók
Kókusz zsír,1 Dobozos egész paradicsom
1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 csom spárga, 1 padlizsán, kb.20 dkg borsó, sárgarépa 3 kisebb, petrezselyem gyökér 2, petrezselyem szár 1 csomag, só,bors , ételízesítő ízlés szerint és a végén friss bazsalikom.
A hagymát és fokhagymát lereszeltem, kókusz zsírban megpirítottam.
Kókusz zsír,1 Dobozos egész paradicsom
1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 csom spárga, 1 padlizsán, kb.20 dkg borsó, sárgarépa 3 kisebb, petrezselyem gyökér 2, petrezselyem szár 1 csomag, só,bors , ételízesítő ízlés szerint és a végén friss bazsalikom.
Kókuszzsírról:
Elkészítés:
A hagymát és fokhagymát lereszeltem, kókusz zsírban megpirítottam.
Amikor megpirult a hagyma, hozzáadtam a felkarikázott spárgát,a borsót a répa és petrezselyem karikákat.Sóztam , borsoztam, és hozzáadtam az ételízesítőt. Kevés vízzel pároltam, amíg puha nem lett.
A spárga sisakokat félre tettem. A végén adtam hozzá,hogy ne följön túl puhára.
Eközben a padlizsánt felkockáztam és forró kókuszzsírban kisütöttem. (Isteni finom így sütve is a padlizsán).
Amikor kisült a padlizsán a párolt zöldségekhez hozzáadtam, majd a dobozos paradicsomot, az aprított petrezselymet, spárga sisakokat és egy kis friss bazsalikomot. Főztem még kb 10 percig .
Tésztát főztem ki hozzá. Jelen esetben Bio Medvehagymás tönköly szarvacskát. Reszeltem rá sajtot
és tálaltam.
Megjegyzések