Mákos rizskoch
Hozzávalók:
40 dkg rizs,
4 evőkanál mák
1,5 l tej,
1 citrom reszelt héjja,
1 csom. vanniliás cukor
7 db tojás,
8 evőkanál barna cukor
1 csomag mazsola
1 tábla étcsoki
2 teás kanál vaj vagy margarin
A cukrot és a vanilliás cukrot, a citrom reszelt héjját, a tojások sárgájával simára keverem. A tojások fehérjét kemény habnak felverem.
A rizst fedő alatt kis lángon főzöm a tejjel és 1 teáskanál vajjal.. Amokor puhulni kezd a rizs hozzá adom a mákot és a mazsolát és együtt főzöm,amig puha lesz és felszívja a tejet.
Hagyom 10 percig még gőz alatt a rizst, majd összekeverem a tojások sárgájával és a habbal.
Egy sütőpapírral kibélelt közepes méretű tepsibe öntöm és közepes lángon sütöm kb fél óráig.(Tű próbával ellenőrzöm)
Amikor elkészül 5 perc várakozás után kiszedem a tepsiből és megkenem étcsokival a tetejét.(Gőz felett olvasztottam csokit tettem bele 1 teáskanál vajat.)
Megjegyzések